Хасково

Искат още две кръгови в Хасково

КръговоИзграждането на още две кръгови кръстовища в Хасково предлага новият шеф на общинската дирекция „Архитектура, градоустройство, строителство и инвестиции“ Драгомир Колев.

По неговите думи те са вариант за отпушването на тапите от увеличаващия се автомобилен трафик в областния град. С тях се очаква да се постигне още намаляване на скоростта и катастрофите.

КръговоЕдното кръгово се планира за кръстовището до Автогарата, а другото до бившето аптечно управление, където се пресичат бул. „Васил Левски“ и „Илинден“.

Предвижда се още да бъдат направени околовръстни дъги, с които да се избегне влизането на камиони и транзитно преминаващи коли през Хасково.

Тепърва обаче предстои обсъждането на идеята с пътни специалисти.

До 2 г. Хасково да има общ градоустройствен план се надява още Колев.

Драгомир Колев е завършил ВИАС. 8 г. е работил в държавния сектор, а през 1993 г. създава частна фирма. Една от последните изпълнени поръчки е свързана с изграждането на оградата по границата с Турция на територията на Хасковска област.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

8 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Георги Пеев
Георги Пеев
15.03.2016 17:59 17:59

Това е първото умно нещо, което съм чул да казва някой от новоназначените в община Хасково.
Браво, Драго! Браво, Колев!
Ти ми върна надеждата, че мозъкът не е напълно изтекъл от общинската администрация.
Дано идеята на Колев да успее, защото може някой от обсебените да си помисли, че е човек на Георги Иванов, тъй като върви по неговите пътеки за отпушване на града.
Още веднъж – браво за идеята!

stealth
stealth
15.03.2016 18:57 18:57

На автогарата не ѝ е толкова нужно кръгово, колкото да може да се ползва повече от една лента, когато трябва да излезеш по Съединение.
А до Аптечното – не става ли въпрос за Левски и България? Защото Левски и Илинден няма сложен трафик. На практика, там единият булевард се влива в другия и обратно. Проблемът е до Захарна фабрика, където редовно има ударени… Там трябва да се направи нещо по-сериозно. А ако не се затапи с някое миниатюрно кръгово, ще привлече и още повече трафик.

Обаче да се направи адекватно околовръсно и да се извади транзитният трафик от града е най-необходимо. На международен коридор сме, би трябвало някакви пари могат да се вземат по европейски програми

Анонимен
Анонимен
15.03.2016 22:26 22:26

ZA DA SE NAMALI TRAFIKA TRQBAV DA SE VYRJE BOLQROVO S KYRDJALISKA TAM TRQBVA DA SE INVESTIRA

ghg
ghg
15.03.2016 23:21 23:21

редикален и конкретен ….

good
good
16.03.2016 7:31 7:31

Кръговото на Техномаркет е в ужасно състояние, още малко ще се разпадне.Захванете се и с това. Правенето е лесно… важно е да се поддържа!!!

ЕДИН
ЕДИН
16.03.2016 10:23 10:23

На вниманието на арх.Колев.Колев вземете справка от сектор КАТ при ОД на МВР Хасково за положението на кръстовището на ул.Г.С.Раковски и ул.Дунав,там избиват пешеходците като пилци,хората ги е страх да пресекат даже и зелен светофар.Цяла вечер се правят гонки с автомобили с издънени гърнета,което впрочем се прави и през деня.Там воже да се направи едно неграндоманско но полезно и практично кръгово.Не знам къде живеете но застанете на това кръстовище и постойте един час,погледайте,поснимайте и преценете.Благодаря Ви предварително че ще обърнете внимание на сигнала.

до един
до един
16.03.2016 11:19 11:19

Много си прав за Раковска там едно кръгово ще е много полезно

Анонимен
Анонимен
16.03.2016 19:48 19:48

) na bul Saedınenıe ı Vasıl Levskı sajto do Sıgarenata spejno ,

Back to top button