Хасково

Анкетьори питат 281 домакинства в Хасковско за доходите и условията на живот

ИлюстрацияСпециално обучени анкетьори ще посетят 281 домакинства в Хасковска област за проучването „Статистика на доходите и условията на живот 2016“, съобщават от  Териториално статистическо бюро–Юг.

Това ще стане в периода март – май и ще се провеждат персонални интервюта и попълване на два въпросника – Въпросник за домакинството и Индивидуален въпросник. Домакинствата са включени в извадката на принципа на случаен подбор, с който се гарантира представителността на резултатите. Обект на наблюдение е домакинството и всички негови членове на възраст 16 и повече години.

Освен областния център ще бъдат посетени и анкетирани домакинства от следните общинските центрове: Димитровград, Свиленград, Любимец, Харманли, Тополовград, Ивайловград, Симеоновград, Маджарово и Минерални бани. Общият брой на населените места в които ще се проведе наблюдението е 33.

Анкетьорите, които ще посетят домакинствата, са задължени, съгласно Закона за статистиката, да пазят в пълна тайна получената от тях информация. Същите ще се легитимират със служебна карта, издадена от Териториално статистическо бюро–Юг отдел „Статистически изследвания-Хасково“.

Изследването ще се провежда паралелно във всички страни от Европейския съюз с обща методология и инструментариум. Получените резултати ще допринесат за оценка на условията на живот в отделните страни, структурата и разпределението на доходите на домакинствата и участието им в социалния живот на страната.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button