Хасково

С 8.1 млн. лв. канят фирмите да наемат трайно безработни

Форум8.1 млн. лв. са осигурени за първия етап от новата смеха „Обучения и заетост“ за безработни над 29-годишна възраст.

Схемата бе представена в областна администрация, съвместно с Агенцията по заетостта.

Форумът се провежда по инициатива на областния управител Станислав Дечев. Идеята е чрез схемата да се постигнат максимални резултати в осигуряването на работни места в региона и трайна заетост на безработните.

ФорумСтартът на схемата е на 25 март. Отпуснатите средства ще са за трудови възнаграждения на безработните. Във втория етап на заявилите участие безработни ще бъде осигурена възможност за обучение и преквалификация, а след това и заетост.

Приоритетните целеви групи са безработни с основно или по-ниско образование, продължително безработни с регистрация в бюрата по труда от 12 и повече месеца и безработни лица на възраст над 54 г.

Работодателите, желаещи да се включат в схемата могат да подават своите заявки до 17 ч. на 1 април, като от Агенцията ги призоваха да са активни, защото е възможно ресурсът да се изчерпи.

От Агенцията съобщиха, че по другата схема за младежка заетост са кандидатствали 155 работодатели, от които 143 вече са одобрени за 222 работни места в региона. Сключен са 108 договора за 167 работни места.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button