Регион

ВСС избра Атанас Палхутев за втори мандат районен прокурор на Димитровград

ИлюстрацияВисшият съдебен съвет избра за втори мандат с  13 гласа „за“ Атанас Палхутев за административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура – Димитровград, съобщават от ВСС.

Другият кандидат в конкурсната процедура бе Антон Иванов, прокурор в димитровградската районна прокуратура, който получи 7 гласа „за“.

Атанас Палхутев има над 16 г. юридически стаж, от който над 13 г. в органите на съдебната власт, като следовател и прокурор.

В изслушването си пред членовете на ВСС кандидатът отчете достиженията по време на настоящия му мандат, сред които значително намаляване броя на върнатите и спрените досъдебни производства срещу известен извършител; ефективното използване на „Електронния регистър за срочността на разследването, произнасянето от прокурор и задържането под стража“ и предприемане на мерки за срочното приключване на дела със задържани лица.

В Концепцията си за стратегическо управление прокурор Палхутев акцентира върху запазване и подобряване на постигнатите добри практики и въвеждането на нови.

Въпроси към кандидата зададе членът на ВСС Румен Боев във връзка с текучеството, нивото на компетентност на разследващите полицаи и натовареността на следователите.

Прокурор Палхутев бе подкрепен от Румен Боев, който се позова на преките си наблюдения от работата на кандидата при атестирането му като административен ръководител, успешният му мандат и подобряване състоянието и качеството на дейността на прокуратурата, въведените стандарти по отношение на бързите и незабавните производства, както и положителните констатации от извършената проверка от Окръжна прокуратура – Хасково. Членът на ВСС Елка Атанасова открои положителните качества и на двамата кандидати за длъжността.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button