Хасково

Бронзов медал за Гимназията по туризъм за най-добър млад барман

УспехиТрето място за отборно представяне сред 17 училища от Южна България спечели хасковската Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ на Регионално състезание в Сопот.

Единадесетокласничката Деница Красенова грабна бронзов медал в категорията „Най-добър млад барман“. Училището се представи и в другите три категории в надпреварата – за най-добър млад готвач, сервитьор и хлебар – сладкар. Деница е приготвила 2 вида коктейли – безалкохолен и на основата на шампанско. За седем минути тя е измайсторила  5 коктейла. Заради отличните си умения ученичката на ПГТ се класира за национално състезание.

За него се класира и участникът на гимназията в категория „Най-добър млад готвач“ – Рейхан Иляз от 11 б клас. Темата в неговата категория са били „Автентични ястия от региона“. Момчето е показало вариация на качамак с елементи на флорална кулинария и бонбони от свинско филе, аранжирани с хумус. Рейхан е впечатлил журито с приготвения от него десерт – брауни с нахут и рожков, както и с демонстрираните иновации в останалите рецепти.

Силното представяне и на Моника Стефанова при „Хлебар-сладкар“ и на Ива Колева в категория „Сервитьор“ класира училището на трето място в Южна България.

Успехи   Успехи

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button