Хасково

6 г. и 8 месеца затвор за хасковлия, убил зет си

ПодсъдимНа 6 г. и 8 месеца затвор при първоначално строг режим бе осъден от Хасковския окръжен съд 67-годишният Анастас Стайков.

Мъжът бе признат за виновен в убийството на 50-годишния си зет Желю Ванев.

Haskovo.info припомня, че убийството стана на 7 април миналата година, когато Стайков се прибрал в дома си на хасковската ул. „Драгоман“, който обитавал с по-голямата си дъщеря Делка и живеещия с нея на семейни начала Желю. При избухналата разпра за парите от пенсията на щерката, Стайков първо ударил Ванев, а след това го пробол смъртоносно с нож в гърба. Двамата мъже често злоупотребявали с алкохола и се карали.

Днес Стайков заяви пред съда, че се признава за виновен, разкайва се и съжалява за стореното. Така делото тръгна по съкратеното производство.

И прокуратурата и защитата на мъжа отчетоха смекчаващите вината обстоятелства – Стайков не е осъждан, инвалид е по болест и не е конфликтна личност.

От присъдата се приспада времето в което хасковлията е бил в ареста, като тя може да бъде обжалвана пред Пловдивския апeлативен съд в 15-дневен срок.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button