Регион

Засилен контрол по границите след атентатите в Брюксел, опашка от камиони

Капитан АндреевоЗасилена е охраната по сухопътните ни граници след вчерашните атентати в Брюксел.

Всички преминаващи през граничните пунктове са подложени на 100-процентов контрол.

Засилените мерки за сигурност по сухопътните ни граници бяха въведени още преди година след атентатите в Париж. И до днес те остават в сила. Личните документи на пътниците се въвеждат задължително в системите, включително и на гражданите на Европейския съюз, което преди това не беше така.

Проверяват се щателно и всички превозни средства. Същите мерки вече са в сила не само на външната ни граница – ГКПП „Капитан Андреево“, а и на вътрешните – тези с Гърция и Румъния, които са част от Европейския съюз. Там контролът по принцип е по-слаб, но след атентатите в Брюксел отново са въведени щателни проверки.

Засега от Гранична полиция и Агенция „Митници“ заявяват, че засилените мерки за сигурност не създават проблеми на пътуващите, въпреки по-бавната обработка, защото в средата на седмицата трафикът е слаб.

Въпреки това на „Капитан Андреево“ има опашка от камиони, която по обяд е 2 км. и се очаква да расте.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
таско
таско
23.03.2016 16:57 16:57

Това едно глупаво натягане да сепокаже ангажираност, но никаква полза!!!!!! Нищо няма да се постигне. А относно проблеми от опашките – такива ще има още в петък надвечер, събота и неделя – само гледайте!

Back to top button