Хасково

70 млади математици с награди от Европейското кенгуру

МатематициНад 70 млади математици бяха наградени на церемония в Дома на учителя.

МатематициУчениците се представиха силно на математическото състезание „Европейско кенгуру“ в което участваха близо 530 деца.

При първокласниците първи са Антон Спасов и Константина Петрова от ОУ „Христо Смирненски“, а от втори клас над всички е Мартин Недев от ОУ „Св. Иван Рилски“, в трети клас първи е Антани Георгиев от ОУ „Христо Смирненски“.

МатематициВ четвърти клас също има двама първенци – Георги Георгиев от ОУ „Шандор Петьофи“ и Кристиян Джургов от СОУ „Св. Паисий Хилендарски“. При петокласниците първи е Филип Андонов от ПМГ „Боян Петканчин“, а от шести клас на върха е Лъчезар Жеков от същата гимназия. Ния Ванчева от ОУ „Св. Климент Охридски“ е първа при седмокласниците.

От 8 до 11 клас всички първенци са от Математическата – Александър Младенов, Ивайло Андреев, Александър Георгиев, Ралица Манолова, Димитър Николов и Тодор Стойнов. При абитуриентите първа е Антония Джамбазова от ФСГ „Атанас Буров“.

Състезанието се организира от Съюза на българските математици – Хасково, като очакванията са да има и наши деца, класирани за националния кръг.

Математици   Математици
 Математици  Математици
 Математици  Математици

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button