Регион

Здравни медиатори ще помагат в две общини

ИлюстрацияДимитровград и Харманли са в сред 113–те общини, в които ще работят нови здравни медиатори.

Тяхното обучение вече започна в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ в София.  Организатор е Националната мрежа на здравните медиатори в партньорство с Факултета по обществено здраве към Медицинския университет в столицата.

В рамките на обучителната програма здравните медиатори ще се запознаят с нормативната база и системата на здравни услуги в България, правата и задълженията на пациентите, профилактика и лечение на основни заболявания.

Те ще работят по различни здравни програми и проекти за ограничаване на инфекциозните и полово предаваните болести, намаляване нивата на детската смъртност, сред уязвимите групи от ромски произход. Здравните медиатори ще подпомагат работата на Регионалните здравни инспекции, общопрактикуващите лекари и общините в провежданите от тях кампании в сферата на здравеопазването.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button