Регион

Санираха за 500 бона сградите в бежанския център в Харманли

ЦентърОткриха санираните сгради в регистрационно-приемателния център на Държавната агенция за бежанците в Харманли, съобщават от пресслужбата на областна администрация.

ЦентърОбластният управител Станислав Дечев присъства на откриването.

Реновираните сгради са финансирани със средства, дарени от Чехия.

В центъра в Харманли пристигнаха посланикът на Чехия у нас Душан Щраух, заместник-председателят на Държавната агенция за бежанците Кирчо Киров, кметът на община Харманли Мария Киркова, директорът на РПЦ в Харманли Йордан Малинов.

ЦентърЧетири са реновираните сгради в центъра. В тях са вложени над 500 000 лв. „Това, което виждам днес тук доказва, че дарените от Чешката република средства са употребени по много правилен начин. Нещо повече, вече се обсъжда по-нататъшна финансова помощ за България“, заяви посланик Душан Щраух. Той посочи, че неговата страна е далече от бежанската криза, но е съпричастна със случващото се по границите на ЕС.

Дечев благодари на посланика на Чехия и заяви, че с дарението, направено от Република Чехия за центъра в Харманли се подпомага реално българската система за международна закрила и прием. „Позволете ми да Ви благодаря лично, Ваше превъзходителство, за дарението и да изкажа благодарността си към чешкия народ за помощта. България, и в частност Хасковска област, се намира на границата на Европейския съюз и първа се сблъсква с трагичните съдби на хилядите, търсещи закрила. Затова ние ценим Вашата помощ и подкрепата Ви“, каза Дечев.

Киркова изтъкна пред официалните лица огромната роля на хората, работещи в центъра и изрази увереността си, че Харманли и неговите жители ще се справят и с това предизвикателство.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
МММ
МММ
31.03.2016 15:38 15:38

то в лагера няма и 50 души!!!

Христов
Христов
31.03.2016 16:08 16:08

И по добре че няма

mete
mete
31.03.2016 16:25 16:25

това не е важно – важното е да има саниране, т.е. крадене от тая работа!

jj
jj
31.03.2016 19:23 19:23

peralnq na parii

Сирко Станцев
Сирко Станцев
31.03.2016 20:07 20:07

Предлагам ГЕРБ вече да се чете ГУЕП което значи –-граждани за усвояване на едни пари –много ще им пасне

Nedovolni
Nedovolni
01.04.2016 22:56 22:56

Zashto nikade ne spomenavat,che v Harmanli izgoniha balgarite ot obdhtinskite jililishta,za da nadtanqvat bejanci….tolkova li sa vajni tezi gadove!?balgarina na ulicata ,a talibancho da si spinka sladko v negovoto legalce…..potresena sam…..nqmam dumi za tazi darjava…. b ochakvane sam fa ni zadaljat i pari da im davame…..i kakvo li oshte ne….
NQMaTakava DARJAVAA

Back to top button