Хасково

Хасково на път да остане без картинг писта, собственикът с апел за помощ

ПистаХасково е на път да остане без картинг пистата си, която преди повече от 35 г. е строена като обект от национално значение, алармира собственикът й Мирослав Ангелов.

Той и Иван Бакърджиев, бивши състезатели по картинг, решават да я купят и възстановят преди години. Цената й е била 240 000 лв., като теглят кредит от 400 000 лв. за да я ремонтират. През годините обаче двамата срещат все по-големи трудности с поддръжката й и погасяването на кредита. Бакърджиев излиза от фирмата собственик, а пистата се отдава на наематели. Последният се отказва наскоро, защото има писта в Испания, а хасковската не му носела толкова доходи.

ПистаПистата е обявена за продажба на цена от 380 000 евро. Собственикът обаче се притеснява, че тя може да бъде купена от фирма, която няма да я използва по предназначение. Заради перипетиите дотук тя е била извадена от календара на федерацията. С много усилия тази година Хасково отново ще е домакин на кръг от националния шампионат – от 6 до 8 май.

Ангелов призовава общината, хасковският бизнес и гражданите да помагат за да не се изгуби пистата. Собственикът също е отворен за партньорство, включително и на публично-частно с общината. Вече има разговори с общинското ръководство за данъчни облекчения.

Назначен е управител на спортното съоръжение – Даниел Илиев, а на импровизираната пресконеренция бе и младият хасковски състезател вицешампион и шампион Симеон Симеонов.

Ангелов припомни, че хасковската писта е замислена и построена като една от най-хубавите в България. Тя е била домакин на редица международни състезания. Самият той пък става шампион на нея през 2003 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Канев
Канев
01.04.2016 12:52 12:52

След като няма достатъчен икономически интерес откъде-накъде ще „помагаме“ ние гражданите – пряко или чрез общината??? Ами това е икономическият риск! И какво значение има за какво ще я ползвановият собственик? Като толкова ти пука – ами поддръжай си я! Големи хитреци! По тая логика да вземе да подпомагаме и летището „Узунджово“, което много по-голяма сантименталност, така ли??? Хитреци! Ако има конкретна далавера, „общината“ ще се включи…ако може да измъкне пари по някой тъп проект…

veden
veden
01.04.2016 12:53 12:53

ами фалирай бе, пич. така при капитализма – риск печели, риск губи… Да ти поемем загубите ние ли???

БАЙ У
БАЙ У
01.04.2016 14:25 14:25

ТОЯ ТАРИКАТ – МИ ПРИЛИЧА НА АНДРЕШКО
МИРИЗЛИВ ЧЕКИДЖИЯ,ИСКА 700 000 ЛЕВА И ОЩЕ НИЕ ДА МУ СЪБЕРЕМ ПАРИЦИ.
АМИ ИЗТЕГЛИ ЗАЕМ БЕ ДРУГАРЮ КОМУНИСТ !

габрово
габрово
01.04.2016 23:30 23:30

на 1 04. ми прилича на шега някав си богаташ да ме кара да му правя оборот,че иначе кво,кат ми са кара карт има пловдив с нови картове,с обслужване и без да хленчат като първолаци,ако нямат работа

Back to top button