Хасково

Млад певец от Баните обра наградите на национален конкурс

ПървенецВнукът на продуцента и композитор Димчо Делев – Диан оправда поговорката „Дойдох, видях, победих“.

Илиана Балийска провежда от началото на годината Национален Фестивал „Малки Големи таланти“.

Форматите „Мини Мис и Мини Мистър“ и „Малки Големи Таланти“ са запазени марки на Балийска. Както всеки сериозен фестивал и този се провежда първо в регионалните и областни градове и след това финала е в София.

На областния преглед в Хасково участват талантливи деца от детски градини от Хасково и населените места от градовете в областта. Диан Делев, който е на 5 и половина години отива като наблюдател заедно с майка си Росица Делева и баща си Делян Делев. След  като пеят много деца, Диан се ентусиазира и иска и той да изпее песен. След разговор с журито, то го допускат за една песен и той изпява акапелно песента „День рождения“ от Крокодила Гена и Чебурашка. Всички остават приятно изненадани, тъй като детето изпява песента без да модулира в друга тоналност, макар и без музика и бива одобрен за участие в телевизионно шоу финал на конкурса.

На финала в София Диан се класира първи от всички участници и спечелва медал, купа, корона и диплом за участие с уговорката да участва през август в друг подобен формат и с по-големи на възраст деца.

При Диан Делев се забелязва, че още от сега не пее като другите деца почти в диапазон от няколко тона, а се стреми да изпее всеки един тон с вярна височина и което е най-характерно, че една и съща песен при изсвирване на акорд в дадена тоналност започва да пее в тази тоналност, което е трудно даже за утвърдени изпълнители с много записи по радио и телевизия.

Майка му Росица Делева е професионална певица, баща му е професионален музикант и певец, завършил Академията за музикално и танцово изкуство. Сега детето живее с майка си и баща си в Минерални бани.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
13.04.2016 22:44 22:44

Bravo

Back to top button