Хасково

Обучиха хасковски доброволци как да даряват с любов и разум

ОбучениеХасковски доброволци минаха тренинг-обучение в Младежкия център на тема „Как да даряваме с любов и с разум“.

ОбучениеСъорганизатори са доброволческата организация Национален форум „Моето дете“ с ръководител Мариана Чомпалова. Тя представи благородните инициативи на организацията през последните 10 г.

След като предаде своя опит Чомпалова посочи на младите доброволци как да станат по-ефективни. Тя ги предупреди, че Обучениевинаги трябва да поддържат обратна връзка с човека или организацията, на които се помага и да имат тяхното съгласие за това. Доверието трябва да е преди всичко и кампаниите да са прозрачни.

Чомпалова отчете, че в благотворителните инициативи се включват все повече ученици което е много хубаво, но отговорността на организаторите става още по-голяма, когато участват например 1000 деца.

На обучението бе отчетено, че в Хасковско и страната има много нуждаещи се от помощ, на които държавата не винаги може да помогне.

Обучение  Обучение 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

10 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
светлю фитков
светлю фитков
15.04.2016 20:20 20:20

Абе каква любов касъв разум бе те от ден на ден стават по агресивни

родител
родител
16.04.2016 16:15 16:15

Изказвате се неподготвени или говорите колкото приказка да става и да излеете злобата. В доброволческата група към Младежкия център участват деца по свое желание напълно безплатно. Всяка една от формите предлага начини според които децата да се развиват своите таланти, да се изявяват и да уплътняват свободното си време полезно. Няма как някой да бъде задължен да посещава каквото и да е! Вчерашната проява също беше едно безплатно обучение за разумно доброволчество, което не се финансира нито по проект, нито по какъвто и да е друг начин. Как може да оплюете хората, които работят с децата ви в името на доброто? Очернихте хубавата им инициатива, заради такива като вас няма как да искаме да възпитаме добро поколение.

Ха де
Ха де
16.04.2016 15:14 15:14

Що лъжете бе – всеки ден минавате по класовете да записвате за прояви – даже не ги редувате! Децате ви били задължени, защото вие сте им давали еди какво си… Ваша работа е да ги обслужвате административно, никой не ви е задължен за това. Пък като имате тъпа бостанджийка за директо тва си е ваш проблем. Не е на децата, кой на кого искал да прави услуги, кой с кого си пиел кафето и кой къде иска да се покаже!

родител
родител
16.04.2016 0:16 0:16

Никой никого не задължава. Едно обучение което дава полезни насоки на децата как разумно да се включват в помощ на благородни каузи. Извънкласните занимания учат децата само на добро, вместо да пушат, пият и бездействат. Хубаво е че в нашия град има такива организации и хора, които помагат.

По-запознат
По-запознат
15.04.2016 23:31 23:31

Тези деца никой не ги е задължава. Те са доброволците на центъра. Не са освобождавани от училище, нито задължавани. Какви печалби? Какви пари? Събитието е напълно безплатно, както и почти всички дейности в Младежкия. Децата не могат да се развиват пълноценно без извънкласна дейност. Никой никого не задължава. Да се запознава с дейностите и да се предлага е нормално.Младежите и децата, които посещават центъра са от училища и градини в целия град, не само от близките училища и това е лесно проверяемо.

?
?
15.04.2016 22:09 22:09

Защо по снимките все едни и същи деца позират. А!

аз
аз
15.04.2016 22:07 22:07

Да се забранят всякакви странични дейности в училище. Да се забранят на учителите да агитират за тоя или оня. Та им се спрат парите, дето получават от всички тези странични дейност. Да се забранят всякакви кръжоци и клубове – така се изнудват и манипулират децата. и без това са на половин ден учителите – да ходят да работят другаде! Или да си създадат обединение на културните прояви и който наистина иска – да се запише и да участва. Какви са тия мероприятия в училище. Тия директорки от болна амбиция всичко допуска и на всичко се съгласяват. Какво като са нагласени на постовете си! Всички знаем че са нагласени, ама поне малко срам да имат и да си гледат пряката работа, а не кой да ги снима, в коя проява да се набутат, къде интервю да дадат и града да говори за тях. Знаем, че някои са от село, ама ако гонят културата – така не се прави!

гост
гост
15.04.2016 22:00 22:00

Училищата се наводниха с простотии! Всеки който реши пари да вади и прояви да прави решава, че учениците в училищата са му в кърпа вързани! То не бяха данъчни кампании, кариерни кампании, форумни кампании, лесовъдни кампании, социологически кампании,статистически кампании, полицейски и пожарни кампании, горски, зъболекарски, лекарски, театрални и широкоекранни, мащабни и локални, национални, конк*рсни, празнични, юбилейни и не знам си какви. Ми то всеки ден е дата, която може да се отбележи. Ми дайте да затворим училищата да върнем едновремешните пионерски домове. Поне да не мъчим децата с учене! Така които наистина иска да учи, сам ще си се обучава – има интернет и книги за това. Само желание да има, защото в училищата очевидно това не е приоритет.

Запознат
Запознат
15.04.2016 21:51 21:51

Вие знаете ли как стават всички тези прояви – задължават се децата от училище да ходят и участват. Нищо не е доброволно – децата не могат да се приберат в къщи – работят на пълен работен ден като нас възрастните! Някои директорки са толкова амбициозни, че не изпускат проява на Младежки център. Всеки ден има по нещо в тоя център – ами то бива бива задължаване, ама поне редувайте училищата. Спрете да тормозите само тези дето са ви наблизо! Спрете да си правите Пи Ар на гърба на нашите деца, да трупате рейтинг заради ученици, които задължавате! Ако г-жа директорката и липсват сценични изяви да ходи сама да се изявява! Училището е място за ученене, а не за к*ртурно-масови прояви от всякъв тип. Учителите да си гледат работата и да учат децата, а не всеки час да ги агитират за тая или оная проява!

какво се вижда
какво се вижда
17.04.2016 13:48 13:48

Не знам кой какво знае и се опитва да докаже. На снимките всичко се вижда, 4 служителки на Младежки център и четири доброволки…

Back to top button