Хасково

Петима ранени при катастрофи в региона, арестуваха петима пияни шофьори

ИлюстрацияПетима са ранени при четири катастрофи, станали през последните дни в Хасковска област, съобщават от пресслужбата на полицията.

Пиян шофьор е причинил катастрофа снощи в 21 часа в с. Брягово. 37-годишният мъж от селото е подкарал лек автомобил Форд Ескорт с несъобразена скорост и употреба на 1,55 промила алкохол. Загубил е контрол над колата и се е преобърнал в канавка. От удара е с контузно порезни рани в областта на ляво око и лява част на челото. С фрактура на лява подбедрица е возещият се в автомобила 26-годишен мъж от селото. Настанени са в хасковската болница без опасност за живота.

На 16 април около 18 часа в харманлийската полиция е получен сигнал за катастрофа в района на село Долни главанак. Произшествието е между лек автомобил Ваз, собственост на 56-годишен мъж от с. Златоустово и мотоциклет с неустановена марка и без регистрационни табели, управляван от 35-годишен мъж. И двамата участници напускат местопроизшествието. Водачът на мотоциклета е със счупена лява подбедрица, настанен в хасковската Ортопедия без опасност за живота.

Същата вечер около 20 часа в хасковския кв. „Орфей“ е станало произшествие между лек автомобил Опел Астра, собственост на 51-годишен мъж, който при маневра на заден ход е ударил намиращият се зад колата 36-годишен хасковлия, транспортиран до МБАЛ-Хасково с фрактура на глезен. Водачът е напуснал местопроизшествието и по-късно колата е установена в паркирано състояние. Образувано е досъдебно производство, а Опелът е репатриран на служебен паркинг на МВР.

Ден по-рано в 5:55 часа на кръстовището между хасковските булеварди „България“ и „Съединение“ е станал инцидент между лек автомобил Форд Ескорт, шофиран от 46-годишен хасковлия, който е отнел предимството на движещ се по бул. „България“ лек автомобил Дачия Логан, управляван от 51-годишен мъж. От удара е пострадал водачът на Дачията, който е с контузно разкъсно нараняване на главата. Незабавно производство срещу неправоспособен и пиян водач е образувано в Харманли. В ареста до 24 часа е задържан 47-годишен мъж от града, заловен да шофира лек автомобил Форд Мондео с 1,58 промила. Образувано е и същото производство срещу 17-годишен младеж, управляващ кола без шофьорска книжка след влязло в сила наказателно постановление в едногодишен срок за същото нарушение.

В свиленградския арест също са задържани водачи, употребили 2,04 и 1,22 промила алкохол и шофирали леките си коли. В същото управление е и 27-годишен любимчанин, заловен да управлява колата си след влязло в сила наказателно постановление в едногодишен срок за същото деяние. В хасковското управление е задържан 32-годишен жител на с. Ангел войвода за управление на Фолксваген Голф след употреба на 1,9 промила. Мъжът е самокатастрофирал в 1:20 часа на 17 април на пътя преди разклона за с. Татарево. В Димитровград е бил и 28-годишен жител на с. Долно Белево, хванат от автопатрула да шофира с 1,65.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button