Хасково

Хасково и Димитровград искат помощ от Ангелкова за многомилионни проекти

СрещаКметовете на Хасково и Димитровград, съответно Добри Беливанов и Иво Димов поискаха съдействие от министъра на туризма Николина Ангелкова за намиране на финансиране на проекти за няколко милиона.

СрещаТова стана по време на визитата на министъра в областна администрация, където тя се срещна с представители на местната власт и представители на туристическия бранш.

В началото Беливанов изброи проектите на община Хасково, които чакат финансиране. Сред тях са изграждането на подход до Монумента на Св. Богородица на стойност 1.8 млн. лв., възстановяване на розариума на Кенана за 950 000 лв., създаването на воден парк на Кенана в района на някогашното езеро – за 6 млн. лв., както и ремонт на зоокъта – за близо 2 млн. лв. Кметът настоя за поставянето на табели по автомагистрала „Марица“, които да насочват туристите към забележителностите в Хасковска област.

СрещаДимов пък препоръча не да се иска от всяка община да създава свой туристически продукт, а министерството да изготви например видеовизитка по области, включително и за Хасковско. Кметът на Димитровград припомни за уникалната архитектура на града, която трябва да бъде реставрирана, но за което има проблеми, включително и фактът, че тя е частна собственост. Димов поиска съдействие от държавата, като се ангажира и общината да участва с финансиране.

Областна администрация пък заедно с областите Смолян и Кърджали разработва проект за популяризиране на туризма.

Министър Ангелкова каза, че Хасковска област има всички дадености да е една от атрактивните туристически дестинации у нас, особено за културно-исторически и СПА-туризъм. Тя припомни, че регионът е включен в един от осемте туристически маршрута, като ще попадне и в европейските турове на журналисти и туроператори.

Директорът на Туристическия информационен център в Хасково Катя Гагова постави проблемите за лошите пътища до някои от обектите в областта, както и за липсата на квалифицирани кадри. От община Минерални бани пък посочиха, че транспортът до съседните общини не е на ниво, от което страда и туризмът.

Среща  Среща 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
седесар
седесар
18.04.2016 20:56 20:56

Тия гербаджиски кметове много големи скрънзи бе -оставили министърката и областния на бутилчици гола вода

диди
диди
19.04.2016 11:11 11:11

Какъв туризъм в Димитровград?? Какви забележителности има?

диди
диди
19.04.2016 11:13 11:13

Харчат се държавни пари на поразия зада може да се краде от тях! Това е истината! Думите и писанията за обосноваване на това крадене и за заблуда нса населението!

Back to top button