Хасково

3.5 млн. лв. са просрочените задължения на граждани към община Хасково

ИлюстрацияОбщата сума на просрочените задължения от физически лица към община Хасково е близо 3.5 млн. лв., съобщават от пресслужбата на кметството.

В началото на май ще бъдат разпратени уведомления за дължими стари данъци и такси на над 6000 граждани за суми над 300 лв.

Ако задължението не бъде внесено в 7-дневен срок ще се пристъпи към принудителни действия по събиране на стари задължения, предупреди Румен Тинчев директор на Общинската данъчна дирекция.

В края на месеца изтича срока за плащане на данъци и такси с отстъпка от 5%, напомнят от общинската данъчна дирекция. С решение на общински съвет налога за МПС тази година е с намаление между 3 и 23% в зависимост от техническата характеристика на превозното средство. Касовите салони работят без прекъсване от 8:30 до 17:30 ч.

Засега събираемостта на местни данъци и такси е съотносима със същия период на 2014 и 2015 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Златка
Златка
21.04.2016 12:21 12:21

Нито лев данък на тези смешници от Общината!!!

Back to top button