Хасково

Младите етнографи с награди от три конкурса за три дни

ЕтнографиШколата по етнография при хасковския Младежки център с ръководител Нели Арнаудова се завърна от едно своеобразно турне из страната.

Етнографи18 участници от школата представиха областния град на два национални форума и един международен само в рамките на три дни.

Участията започнаха в Благоевград на Националния празник „За хляба наш…“. До устна защита на проекти и есета бяха допуснати 7 от Хасково. Второ и трето място заслужиха Габриела Делчева – 10 клас за проект и Десислава Данчева – 12 клас Етнографиза есе, които спечелиха и две от 6-те национални стипендии за изявени деца. Получихме наградата на Фондация „Еврика“, колективна награда на школата за отлично представяне и много  индивидуални награди в различните конкурси на празника.

С ентусиазъм продължи и второто участие в София на Националния конкурс „Лазарка – мома гиздава“. И отново бяха спечелени престижни отличия. Първото място бе за Габриела Караджова – 8 клас, за лазарката й от кратунка и трето място за Димана Несторова – 5 клас за красивото й пано. Школата по етнография получи на този конкурс и колективна награда.

Третото участие бе на Международния фестивал „Млади таланти“ в София. Приложните и литературни творби, изследователската работа и фоторазказа за дейността на школата, представена чрез 13 колажа получиха отлична оценка и децата бяха възнаградени с ваучер – покана за участие в Програмата за творчески ваканции „Хайде да творим заедно – 2016“ на МОН и Националния дворец на децата, който ще им даде възможност за безплатен творчески лагер през лятото.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button