Хасково

Отрязаха Хасково за ремонта на психодиспансера по „Красива България“

ИлюстрацияПроектът за ремонт на Центъра за психично здраве в хасковския кв. Болярово не е включен в листа на одобрените за финансиране по „Красива България“.

Това потвърдиха за Haskovo.info и от община Хасково.

Припомняме, че през януари бе свикана извънредна сесия, на която се прие общината да кандидатства за ремонта на психодиспансера и да участва със съфинансиране от 200 000 лв.

Целта на проекта бе да се подобрят услугите за психично болните пациенти и да се осигурят адекватни грижи за тях, чрез обновяване на инфраструктурата. Отделно трябваше бъдат подпомогнати регистрирани безработни чрез професионалното им обучение по специалности в областта на архитектурата и строителството, здравеопазването и социалните услуги. Там трябваше да бъде подменена дървената дограма с ПВЦ и стъклопакет, да се ремонтират изцяло санитарните възли по етажите, ремонт на водопроводната и канализационна инсталация, поставяне на видеонаблюдение и др.

Сега от общината заявиха, че ще търсят други начини на финансиране на ремонта заради окаяното състояние на сградата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

9 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
нъл тъй
нъл тъй
22.04.2016 17:57 17:57

и от други работи ще отрежат общината , толкова им е моженето , то не е като да наследиш от предишните общинари готови одобрени проекти за 100 млн. , нъл тъййй

ХХ
ХХ
22.04.2016 18:56 18:56

Хората на Г. Иванов потриват ръцете, а? За какво се радвате, глупаци? Злобари! Проекти се печелят и губят, това е нормално. А вие, злобари, стига сте внушавали, че хората на бившия са незаменими, знаем ги! Я кажете кои са наследените проекти за милиони? Знаем за проектите по „Региони в растеж“, но не заблуждавайте хората, защото има и знаещ- тези проекти не са заслуга на бившите кметски експерти. Всеки голям град в България получи суми по тази програма. Общината само трябваше да реши за какви обекти да се изразходват и да изготви документацията, но не се състезавала за тези проекти И добре, че се промени властта в Хасково, че иначе щяхме да гледаме безумни начинания, финансирани по иначе хубавата програма! Нали си спомняте, едно от нещата беше за асансьор до Богородица!

Знаещ
Знаещ
22.04.2016 20:09 20:09

На горе пишещия ще кажа – по ОПРР имаха възможност някои от „големите градове“ да кандидатстват първо за разработване на Интегриран план за развитие. За Ваша информация – имаше и неодобрени интегрирани планове на някои общини. На Хасково беше одобрен. След това общината трябваше да кандидатства за техническа помощ за разработването на проектите от интегрирания план. И за това беше одобрена. Имаше и неодобрени. Имаше и такива, които не кандидатстваха, но получиха финансиране, защото са от „правилните“. И чак след това беше разработена инвестиционната програма на общината от екипа на Нели Станева. Някои от нейния екип сега, за да станат симпатични на новото ръководство си приписаха заслугите, но със сигурност истината рано или късно се научава. Георги Иванов допусна не малко грешки и една от тях е, че от високомерие не се и опита да обясни на хората какво и защо прави неговата администрация. Той си плати за високомерието. Страшното е, че тези освен високомерни са и некомпетентни, което води до абсолютен хаос, за който ще плащаме всички. Ще търпим!!! Нали само това правим напоследък!!! Хайде със здраве!!!

СЕДЕСАР
СЕДЕСАР
22.04.2016 20:52 20:52

Правилно казано по горе Гошката действително се ояде и се помисли за безсмъртен той си плати Но беше КАДЪРЕН Тия АБДАЛИ сегашните хем са некадърни и високомерни хем и не можещи АБЕ ТИПИЧНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ наГРАБИТЕЛИ ЕНЕРГИЧНО РАЗРУШАВТ БЪЛГАРИЯ

???
???
22.04.2016 23:21 23:21

До кога ще търпим мълчаливо? Към този момент само претенции без покритие! Нали на проектите щяхме да разчитаме? Нали назначихме специалисти по специални проекти? И кво? Нищо и половина!!! ама си продължаваме с шуробаджанащината. Нищо ново! И пак си търпим!

Анонимен
Анонимен
23.04.2016 0:02 0:02

Спокойно! Надежда – отскоро директор по европейски проекти тъкмо се развихря. Може да не говори освен местен диалект, но е доказан съкъ кадър на Гошето и отлично изманипулира разработената от екипа на Станева инвестиционна програма. Ще видите какви резултати ще постигне в екип пък със „специалните специалисти по специални проекти“. Не вярвайте в слухове, че с всеки изминал ден лъсва некомпетентност и безхаберие – все пак общината вече е от „правилните“ такива.

Анонимен
Анонимен
23.04.2016 0:03 0:03

425374253611

Гост Написано на 23-04-2016 в 00:02 часа
0 0
Спокойно! Надежда – отскоро директор поевропейски проекти тъкмо се развихря. Можеда не говори освен местен диалект, но едоказан съкъ кадър на Гошето и отличноизманипулира разработената от екипа на Станева инвестиционна програма. Ще видитекакви резултати ще постигне в екип пък със"специалните специалисти по специалнипроекти". Не вярвайте в слухове, че с всекиизминал ден лъсва некомпетентност ибезхаберие – все пак общината вече е от"правилните" такива.

 

]]>
document.write(“);

Ne e vazmozhno!
Ne e vazmozhno!
23.04.2016 10:37 10:37

Мисля, че всеки рано или късно си получава заслуженото. Пример е предишния кмет. Тези сегашните също ще си платят, а според мен основната им грешка е в грешната преценка за хората, с които работят. Само заради това че се подмазват ги правят част от екипа. Ама те сега така – утре пак така!!! Нали знаете!!!

Ne e vazmozhno!
Ne e vazmozhno!
23.04.2016 10:37 10:37

Мисля, че всеки рано или късно си получава заслуженото. Пример е предишния кмет. Тези сегашните също ще си платят, а според мен основната им грешка е в грешната преценка за хората, с които работят. Само заради това че се подмазват ги правят част от екипа. Ама те сега така – утре пак така!!! Нали знаете!!!

Back to top button