Хасково

Почина почетният хасковлия Георги Налбантов

Георги НалбантовНа Гергьовден този свят напусна Георги Налбантов.

Налбантов е роден в ивайловградското с. Камилски дол на 25 февруари 1930 г. Незабравими са годините, през които той беше директор на Хасковския театър – от 1959 г. до 1964 г. и от 1980 г. до 1992 г. Години, през които кани като режисьори Иван Добчев, Рангел Вълчанов, Георги Черкелов, Асен Шопов, Възкресия Вихърова. Емблематични са спектаклите „Януари“, „Одисей пътува за Итака“, „Суматоха“, „Босилек за Драгинко“, „Хамлет“.

Директор на театъра в Димитровград от 1972 г. до 1977 г. Почетен гражданин на Хасково. За него Стефан Янков пише: „Като ръководител на сложната институция театър, той има едно неизменно качество, което го прави уважавана личност от всички – принципността. Налбантов обича риска в професията си, но и риска го обича. В критични ситуации поема преди всички риска за решението и го налага безкомпромисно. Бохем по природа, той има работоспособността на вол, паметта на слон и упоритостта на къртица. Затова успяваше във всичко!“

Поклон пред светлата ти памет!

Поклонението ще бъде в неделя, 8 май от 11 часа във фоайето на Театър „Иван Димов“ и от 13.30 ч. в Ритуалната зала на Централния гробищен парк.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ива
Ива
08.05.2016 11:25 11:25

Отиде си с достойно извървян път. Мир на душата ти ! И Там, продължавай да твориш !

Back to top button