Хасково

1938 четвъртокласници на матурата по математика, 91 не се явиха

Рилски1938 четвъртокласници от 62 училища в Хасковска област се явиха на външното оценяване по математика, съобщиха за Haskovo.info от РИО-Хасково.

91 деца не са се явили на матурата, която започна в 10 часа и продължи един учебен час.

В хасковското ОУ „Св. Иван Рилски“ във външното оценяване се включиха 116 четвъртокласници.

РилскиТестът по математика съдържа 19 задачи – 16 от затворен тип с три възможни отговора, от които само един е верен, и 3 задачи от отворен тип. С 1 точка се оценяват правилните отговори на задачите с избираем отговор и с 2 точки – задачите със свободен отговор.

Оценките не се включват при изчисляване на годишния успех на ученика, но по преценка на учителя оценката може да бъде вписана в дневника на класа и в бележника на ученика като текуща.

Останалите дати за националните външни оценявания за четвъртокласниците са: 12 май – Български език и литература, 13 май – Човекът и природата и 16 май – Човекът и обществото.

Рилски   Рилски

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
И какво сега
И какво сега
10.05.2016 17:33 17:33

И за какво е цялата простотия – „Оценките не се включват при изчисляване на годишния успех на ученика, но по преценка на учителя оценката може да бъде вписана в дневника на класа и в бележника на ученика като текуща“ . Значи в общия случай – ако резултатите са добри викаме ура и се пъчим. Ако резултатите са зле – мълчим и не ги взимаме под внимание. В такъв случай за какво се провеждат тези изпити – всички знаят, че не са критерий за каквото и да било. Просто за да се стресират децата, да се намират на работа онези от МОН, и по училищата да се хабят листи, нерви и консумативи. Кога на висшите власт имащи ще им дойде ума, да вземат да се откажат от тези неадекватни тестове! Като искате статистики да си правите – винаги може да си измислите там нещо. Стига сте занимавали и ученици и учители с глупости. От как ги провеждате тези изпите – децата станаха ли по умни. Или просто лудницата е пълна. Така става като некадърни хора се заемат с образование!

гост
гост
10.05.2016 19:45 19:45

Как така медиите не са в училището на оная луда катерица! Тя нали трепери всичко да се отразява медийно и многобройно и да е на първа старница!

Брей
Брей
10.05.2016 20:24 20:24

Ама това не е нейното училище – нищо че се опитва да нарежда и разпорежда. Да и се чудиш на акъла на тая бизнесменка къде отиде да се набута в образованието. Луд умора няма е казал народа ама това е прекалено. То тия директорски постове като как ги раздавате бе. Въпроса е към РИО Хасково. Това беше един от най „честните“ конк*рси – ама точно като титулярката! Направо свети от честност. Може би трябва да получи приз на десетилетието за „конк*рс“.

Back to top button