Хасково

„Китна Тракия“ тръгна с малко публика заради работната събота

СъборМалко хасковлии успяха да се качат на „Кенана“ и да се насладят от началото на изпълненията на участниците в 51-вия национален събор на народното творчество „Китна Тракия пее и танцува“ заради работната събота.

СъборОчакванията на организаторите са по обяд и в следобедните часове повече хора да посетят събора, където освен изпълнители на три сцени има традиционните шатри с кебапчета, кюфтета и вкусотии.

Групите тази година са 65, а отделно има и 35 индивидуални изпълнители. Те се представят на две сцени, като всяка има жури с председатели акад. Милчо Василев и Фанка Койнарова.

СъборНа детската сцена се представят 19 групи и 21 индивидуални изпълнители, като тук журито е с председател доц. д-р Георги Граматиков.

Изпълнителите са от 44 населени места в 18 общини на страната.

Съборът започна в 9 часа с фолклорно дефиле и малко по-късно бе официално открит от кмета Добри Беливанов.

За победителите са предвидени златни, сребърни и бронзови медали.

Очакванията са програмата да приключи до 16:30 часа след което журито ще обяви резултатите.

Haskovo.info припомня, че от 12 до 15 май в центъра на Хасково е отворена и Улица на занаятите.

Събор  Събор 
 Събор  Събор
 Събор  Събор
 Събор  Събор
 Събор  Събор
 Събор  Събор

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
иван
иван
14.05.2016 18:59 18:59

Пълна тъпотия, прави ли се Китна Тракия в работен ден, да ходят сами да си го гледат

Стоян
Стоян
14.05.2016 21:43 21:43

Не само публиката беше малко , много групи и състави не можаха сигурно да вземат участие заради това ,че беше работен ден ! Кому беше нужно това и кого устройва ? Толкова средства се влагат в този събор и да се направи такава глупава грешка ! Браво …

zritel
zritel
15.05.2016 1:09 1:09

Освен това, как да има желаещи да участват след миналогодишното фиаско, което им устрои Венетка. Хората не щат да чуят за Китна Тракия…..

потърпевша
потърпевша
15.05.2016 12:19 12:19

Тази жена Въжарска още ли е в общината ,дори и при новата власт ? Миналата година нашата група от с.Добрич си платихме пътните и отидохме да участваме на „Китна Тракия“ . Мотаха ни от сцена на сцена и не можахме да участваме поради лошата й организация и си тръгнахме обидени . Така бяха и други групи мисля от Чирпанско и една група от много далече и те си тръгнаха без да са участвали . Това беше престъпление . Никога няма да го забравя .

Back to top button