Регион

Оградата по границата с Турция почти готова, 12 км чакат финансиране

ОградаОградата по границата с Турция е построена на 90%, съобщават от пресслужбата на областна администрация.

ОградаПо трасето от 33 км. се правят последните довършителни работи и до две седмици оградата ще бъде напълно завършена. Това стана ясно при днешната инспекция на съоръжението на областният управител Станислав Дечев и зам.-министърът на МВР Филип Гунев.

Ограда„Ефектът от построяването на възпрепятстващото съоръжение вече се отчита от граничните власти“, каза Дечев. Зам.-министърът подчерта, че е впечатлен от работата на обекта и от резултатите и сроковете, в които той се изпълнява.

Областният управител и заместник-министърът направиха обход и на терена, където предстои да бъде издигната ограда. На територията на Хасковска област остават 12 км. Те се намират по поречието на река Тунджа в изключително труден терен. Проектирането им вече е започнало. За него има осигурено финансиране. Но за самото изграждане не са отпуснати средства.

Двамата инспектираха днес и хода на довършителните работи на Тристранния контактен център за полицейско и митническо сътрудничество между България, Гърция и Турция. Той се намира на пункта „Капитан Андреево“ и в него ще работят съвместно граничните и митнически власти от трите съседни държави.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button