Регион

58 литра дъжд наводниха Симеоновград, отмениха бедственото положение

СимеоновградНай-много дъжд през последното денонощие в Хасковска област е паднал в Симеоновград – 58 литра на квадратен метър, съобщиха за Haskovo.info от метеорологичната обсерватория в областния град.

Дъждът бе придружен с градушка, като се образува дебела ледена покривка. Асфалтът по много улици и пътища бе отнесен, а няколко къщи и мазета се наводниха. Кметът на общината Милена Рангелова обяви бедствено положение.

Бедственото положение по селата на общината бе отменено тази сутрин, като по обяд бе отменено и това за града. Комисия от общината и аварийни екипи правят оглед в част от кварталите за щети от дъжда, който валя през нощта.

В с. Изворово е паднал 35 литра на квадрат дъжд и градушка, в с. Долно черковище количеството е 36 литра на квадратен метър. В Хасково количеството на валежа е 10.6 литра на квадрат.

От пожарната са били на 7 отводнявания на сгради в Симеоновград и на премахване на паднали клони от дърво на пътното платно между Симеоновград и димитровградското с. Райново.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button