Хасково

Проучват как са защитени правата на децата в Хасково и Димитровград

ИлюстрацияХасково и Димитровград са сред 12-те града, определени за проучване как са защитени правата на децата.

С изследването е ангажирано сдружението „Алианс за защита от насилие, основано на пола“. Подписано е споразумение за сътрудничество с Държавната агенция за закрила на детето.

Двете организации ще обединят усилията си за наблюдение и анализ на прилагането на законодателството и работата на органите и институциите в сферата на закрилата на детето, на действащите механизми за гарантиране на правата на детето.

Акцентът ще бъде поставен върху достъпа на децата до правосъдие, до правна помощ за всички процедури, които засягат правата на децата. Особено внимание ще се обърне върху дела и конфликти между родители за родителските права, както и при процедури спрямо деца, извършили  правонарушения. Екипът ще проучи защитата на децата срещу насилие, срещу ранни и насилствени бракове.

Експертите ще работят за промяна на нагласите и повишаване на информираността, знанията и уменията на професионалистите, работещи с деца за предотвратяване на различните форми на насилие.

Стартиращото проучване е в духа на новата Стратегия на Съвета на Европа за правата на детето (2016-2021 г.). Документът е символ на разбирането, че децата заслужават равен достъп до закрила и възможности за развитие.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button