Хасково

Отбелязват Европейския ден на екологичната мрежа НАТУРА 2000

ИлюстрацияВ Исторически музей в Харманли днес ще бъде открита фотоизложбата „Сакар – Земя на съкровища“.

Поводът за гостуването в Харманли е 21-ви май – Европейския ден на екологичната мрежа НАТУРА 2000, създадена с цел опазване на редки и защитени растителни и животински видове.

Изложбата „Сакар – Земя на съкровища“ представя красивата природа и богатото биологично разнообразие на планината, а също културно-исторически забележителности в региона. Тя е изработена от природозащитната организация „Зелени Балкани“ съвместно с Британско-българското дружество за приятелство.

Природозащитниците са поканили деца от ОУ „Иван Вазов“ в Свиленград, учители и родители днес да посетят модула за адаптация и освобождаване на рядко срещаните белошипи ветрушки край село Левка. Гостите ще се запознаят отблизо с този дребен вид сокол, за който до неотдавна се считаше, че вече не се размножава в България.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button