Хасково

Eли Видева с национална литературна награда

ИлюстрацияВ навечерието на 24 май популярната поетеса Ели Видева увеличи колекцията си от престижни отличия.
 
Управителният съвет на Съюза на българските писатели й присъди  националната литературна награда „Божидар Божилов“ за сборника й с избрани стихотворения „Проекции върху сферичната природа“.
 
Церемонията се състоя в галерия „Средец“ на Министерството на културата. Този ден е най-важният за нашата творческа радост, защото продължаваме една традиция, започнала още от 30-те години на миналия век, когато са учредени годишните награди на СБП, каза председателят на творческия съюз Боян Ангелов.
 
Както Haskovo.info писа, столичната премиера на новата стихосбирка на Ели Видева, бе организирана от СБП.
 
Много камък и бурен расте в поетичната нива, пише поетесата в едно от стихотворенията си. Но магията на истинската поезия ще ни владее вечно, допълва тя.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Колева
Колева
22.05.2016 9:46 9:46

Радвам се, че те познавам! Гордеем се с теб, ти заслужаваш! Усещаш, чувстваш и пречупваш света по специален начин, съхраняваш и развиваш тази дарба. Присъстваш, Наблюдаваш, Отразяваш, Пресъздаваш, Пресътворяваш! Дерзай, пич!

Росица Станева
Росица Станева
20.11.2016 3:47 3:47

Най-добрата поетеса в града.И с градивен характер,с обществена ангажираност ,от която не печели нищо освен завист.Апостолска душа.Ценен човек за ХАСКОВО ,където почва границата с Ориента и е много трудно да си жена. Ако се беше родила другаде ,щяха да я носят на ръце…

Back to top button