Хасково

Две хасковски двойки летят за най-престижния танцов турнир в Блекпул

ГрандДве танцови двойки от Хасково летят във вторник за Англия, където ще участват в най-престижния турнир по спортни танци в Блекпул.

На Острова с най-добрите в света ще се състезават треньорите в клуб „Гранд“ Николай Манолов и Павлина Вълчева и шампионската им двойка, която има отличия от предишни издания на турнира – Любослав Стоев – Мирослава Дойчева.

ГрандЗа да се подготвят за Блекпул Павлина и Николай участваха в едноседмичен интензивен тренировъчен лагер във Фрайбург, Германия. В него участваха общо 25 от световните топ двойки, а домакин бе така наречената фантастична петорка: Ханс Галке, Бианка Шрайбер, Браян Уотсън, Кармен Винчели и треньорът на двете двойки Юрген Нюдек. Досега в лагера не е имало българска двойка, а сред участниците в него бяха представители от Австралия, Япония, Китай, Англия, Италия, Русия, Украйна. В лагера се влиза само с покани.

В Блекпул Любо и Мира ще се състезават във възрастовата група до 21 г. и аматьори и изгряващи звезди. Павлина и Николай пък ще са при професионалисти и изгряващи звезди и пръфешънъл опън. Хасковлии ще останат в Англия 12 дни.

Паралелно върви и организацията на Открития турнир по спортни танци „Гранд Купа Хасково 2016“, който ще се проведе под патронажа на кмета Добри Беливанов на 12 юни в спортна зала „Дружба“. Манолов допълни, че интереса към турнира е голям.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button