Регион

7 месеца затвор за двама рецидивисти, единият уринирал пред полицията

ИлюстрацияПо 7 месеца затвор получиха двама рецидивисти от свиленградския съд за хулиганство пред Районното управление на полицията в града, съобщават от прокуратурата.

Решетките са за 30-годишния Никола Ч. и Стефан Д. на 23 г. и двамата от Свиленград.

Те бяха признати за виновни за това, че на  23 май около 20:30 часа отишли пред сградата на полицията в Свиленград и започнали да сипят обидни и нецензурни реплики спрямо дежурните полицаи, без да са били провокирани. Те ритали порталната врата на Районното управление, а единият от тях си свалил панталона и започнал да уринира пред входа.

Дежурните полицаи се опитали да спрат хулиганските им действия, но двамата продължили да буйстват, след което са били задържани за 24 часа по Закона за МВР. Тестът с дрегер показал, че Никола е бил с концентрация на алкохол – 2,9 промила, а Стефан – 1,9 промила. Униформените са им съставили актове по Указа за борба с дребното хулиганство и на 24 май са ги докладвали в Районна прокуратура-Свиленград.

След проверка дежурният прокурор е разпоредил незабавно започване на наказателно производство срещу двамата за едро хулиганство.

На 27 май двамата са осъдени и същия ден са приведени в затвора в Стара Загора. Досега Никола е осъждан четири пъти – за кражби и грабеж, а Стефан има пет присъди – за шофиране без книжка, кражба и грабеж.

Присъдите спрямо двамата са постигнати след споразумения между прокуратурата и адвокатите на обвиняемите и са окончателни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button