Хасково

Близо 100 тона отпадъци събраха 2400 доброволци в Хасковско

АкцияБлизо 100 тона отпадъци събраха повече от 2400 доброволци от всички общини в Хасковска област.

АкцияДо ранния следобед в Хасково са събрани и изхвърлени 21 тона отпадъци. Основните обекти, които са чистени днес са парк Кенана, пространството около монумента Света Богородица, бивш автополигон, крайградски гори и места за отдих. В чистенето от сутринта участват областният управител Станислав Дечев, кметът Добри Беливанов, общински и държавни служители, и най-вече граждани и доброволци.  

В община Свиленград, която е най-активна в областта, досега са събрани и изхвърлени 12 тона отпадъци. Около 15 тона ще бъдат транспортирани до депото утре. Тук в кампанията „Да изчистим България заедно“ участват над 700 човека.

АкцияВ Любимец събраният боклук е 12 тона, а от рано сутринта над 200 човека продължават да чистят обществени места и туристически забележителности като местността Глухите камъни.

В най-малката община – Стамболово са събрани и изхвърлени на депото 1,3 тона отпадъци. Още толкова очакват да бъдат транспортирани до сметището утре.

В Харманли доброволци почистиха парка Извора на Белоногата, защитената местност Дефилето и около извънградския параклис Трифона, масово са почистени училищни дворове и паркове в града. Общо в Харманли са събрани над 34 тона отпадъци.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ПЕткатаВЕ
ПЕткатаВЕ
04.06.2016 20:41 20:41

БУдали!!!

жорето
жорето
04.06.2016 21:28 21:28

А кака Бояна тодорова от общината беше ли на тоя купон Щото не я видях да излиза от кооперацията Ма тва много боклук събрали тия доброволци бе 100 тона и всичките ГЕРБАДЖИИ

Анонимен
Анонимен
05.06.2016 12:49 12:49

ката ти бояна тодорова отдавна не работи в община, има-няма от изборите насам

Back to top button