Регион

Хванаха хиляди контрабандни цигари и ментета

Илюстрация5,4 кг. безакцизен тютюн, 5280 цигари и 1090 филтри иззеха служители на ОДМВР Хасково, съобщават от полицията.

2,2 кг. от тютюна е иззет от харманлийските полицаи при проверка на търговски обект в Симеоновград, а 2,7 кг. от него, заедно с 190 филтри за цигари – в частен дом на ул. „Минзухар“ в Харманли. Останалите 900 къса филтри и половин кило тютюн са открити в харманлийско жилище на ул. „Нестор Марков“. В хода на операцията, свиленградските полицаи са конфискували от 2 частни жилища общо 5000 папироси без бандерол от различни марки, а димитровградските им колеги – 280 къса, открити при проверка на 46-годишна жена, работеща в кафене в с. Злато поле. Съставени са им актове.

Общо 522 артикула на запазени търговски марки конфискуваха полицаи от Свиленград и Димитровград. 232 чифта спортни обувки са иззели свиленградските полицаи. В съботния ден, в района на пътен възел до с. Капитан Андреево, е спрян за проверка и върнат на ГКПП „Кап. Андреево“ за щателна митническа проверка автобус, собственост на фирма. Като пътник е установен 42-годишен жител на кърджалийското с. Синчец, който е пренасял ментета от Турция. Образувано е досъдебно производство, а мъжът е задържан до 24 часа. Останалите 290 стоки са открити от автопатрул на димитровградското управление. Те са проверили лек автомобил БМВ, шофиран от 27-годишен хасковлия. В багажното отделение на колата са открити спортните къси панталони.

51-годишна жена пък е задържана в Тополовград за кражба. Извършителката от с. Каменна река проникнала в дома на своя 82-годишна съселянка и откраднала 500 лв.

20 лв. на монети са откраднати от лек автомобил. Колата – Фолксваген е била паркирана на ул. „Св. св. Кирил и Методий“ в Хасково. В нея е проникнато чрез използване на подбран или подправен ключ. 120 лв. и лична карта са откраднати от масажен салон в Димитровград. В салона на бул. „Димитър Благоев“ е проникнато през отворената му врата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button