Хасково

Хасковски отличнички в УАСГ в изложба с Църквата на викингите

Отличнички

Кристина Техова

Първокурсничките в УАСГ-София Кристина Техова и Лилия Петрова вече впечатляват преподавателите си и в университета.

Хасковлийки, които завършиха с отличие съответно ГПЧЕ „Асен Златаров“ и ПМГ „Боян Петканчин“ заслужиха шестици за проектите си на дървената църква Боргунд, наричана още Църквата на викингите. Отличното им представяне е по предмета Изобразителни средства в архитектурното проектиране.

Отличнички

Лилия Петрова

Двата проекта на студентките в специалност „Архитектура“ са селектирани и за участие в изложба в памет на починалия им преподавател архитект Лилян Делевски.

Кристина заяви пред Haskovo.info, че това е най-трудният проект, който се е давал в последните години на първокурсници. Работата по него е продължила близо три месеца и половина, но резултатът е впечатляващ.

През следващите години Кристина и Лилия ще имат възможност да работят по свои проекти и да разгърнат още своите големи възможности.

Църквата на викингите е най-енигматичната в Норвегия. Тя е дървена и е построена в периода 1180 – 1250 г. в чест на Апостол Св. Андрей Първозвани и се смята за един от най-добрите образци на типичната ранноскандинавска средновековна храмова архитектура.

Отличнички   Отличнички

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button