Хасково

20 пълни отличници в „Рилски“, гранд при за „Южняче“

Тържество20 седмокласници завършиха хасковското ОУ „Св. Иван Рилски“ като пълни отличници.

ТържествоТържествено в двора на училището бяха раздадени удостоверенията на завършващите.

Шестима са първенците на випуска – Димитър Генов, Ренета Станчева, Гергана Павлова, Елена Петрова, Гергана Николова и Александра Александрова. Те получиха подаръци от директора Тонка Ченгелова.

Спортист на випуска пък е Димитър Георгиев, който заслужи грамота за доказана амбиция, спортен дух и воля за победа в името на училището.

Тържество101 седмокласници завършват „Рилски“, а отличниците са общо 51.

Такива има и във вокална група „Южняче“, която се завърна с първата награда от Десетия международен конкурс на изкуствата „Радост на брега – 2016“ в Созопол. Там нашите заслужиха и специален приз за високи творчески успехи. В категория солови изпълнители една първа в трета възрастова група, една трета във втора възрастова група и отново специален приз за високи творчески успехи в четвърта възрастова група. Ръководителят на групата Боян Митев е с приз за постигнати високи педагогически постижения.

„Южняче“ също участваха с изпълнения в тържеството. Сред участниците бе и 7-годишната Рай Желева, която от 2 г. е в предучилищна в „Иван Рилски“ и от есента ще е първи клас в училището.

Тържество  Тържество 
 Тържество  Тържество
 Тържество  Тържество
 Тържество  Тържество

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

16 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Гост
Гост
15.06.2016 21:03 21:03

От общо шест пълни отличници две са деца на хора работещи в РИО Хасково. Като един читател си задавам въпроса наистина ли тези деца са толкова добри или просто се усланят на протекции от учителите, защото родителите им работят в тази система. Редно ли е още в начален етапна своят живот и образование да се възпитават по този начин и в тези разбирания ….

Гората
Гората
19.06.2016 10:37 10:37

Дивата селска катерица отива на съборо да завързва запознанства по високите върхове. Тази година нова директорка – догодина нова министърка!

родител
родител
19.06.2016 8:01 8:01

Съгласен съм с горното – родителите ни имат само като касичка. Защо ни повикаха на последната родителска среща – за да си оповестят решението за великото преместване. Нито са ни питали дали сме съгласни, нито са ни дали избор! Тая директорка на Рилски е базкрайно надута и е като кон с капаци!
Родителите не сме боклуци, на които да се прави на значим фактор. Фактора сме ние и ще видят в Рилски на есен като започне виликото местене. Ще започне и голяма местене на деца от Рилски на другаде. Тогава ще се усетят за великата си глупост – най добрит уроци се дават като ти посегнат на хляба!

До гост
До гост
18.06.2016 17:53 17:53

Ами ако започнат да се изброяват имена на учители, то почти целия колектив трябва да се изреди. Има разбира се изключения но са малко. Попитайте децата в кои часове влизат с удоволствие – в тези на учителите с човешко отношение. И изобщо не става въпрос за леки и тежки предмети, а точно за добро отношение към тях. Когато срещу теб има само дребнави и изнервени даскали, свикнали да отбелязват всяка дреболия с лошо и нищо похвално да не +казват+ – направо супер мотивират децата. А щом си позволяват да ги обиждат пред целия клас, да им прикачват квалификации и да ги раззстройват до сълзи – „големи“ педагози са – няма що! Направо велики. Основният проблем на учителите в това училище е, че са приели децата като животни за дресиране. Липсва всякакъв подход на комуникация с учениците! А като цяло училището е една затворена тотаталитарна система. Родителят е абсолютно безгласна буква. Викат го само,за да му приберат парите по родителските срещи. В останалото време е недостъпно като крепост!

Познайко
Познайко
18.06.2016 17:34 17:34

Това описание ми прилича като две капки вода на една фръцла директорка. Вече успя да се прочуе с нервозното си и троснато поведение не само сред колектива си, ами и сред другите образователни среди. Госпожата си позволява да държи тон не само на подчинените си, които са длъжни да я слушат ами и на хората в инспектората, на служители в общината, на представители на други институции и на който и попадне пред очите. Очаквайте един голем скандал в скоро време. Тя тая и на министърката ще се обясни на висок тон колко компетентни разбирания имаза системата.

Конкретика
Конкретика
18.06.2016 16:03 16:03

Да ама като говориш конкретно кой е некадърен после този някой се обажда на редакторите да ти трият коментарите, защото го е срам от истинатата. После този някой свиква другарски съд, за ви обяснява колко е неетичо това, пък той колко е етичен. И като му минат мислите за етичност – почва да гони хора от работа. Та така се получава с конретиката – ако имаш кво да ядеш си конкретен. Ако не – пишеш апокрифно. Срещу всички тиранични натури е имало борби и революции. Никой не може да затвори устите на хората. Колкото по гадно се държи даден тиранин толкова повече се бунтува народа.

Анонимен
Анонимен
18.06.2016 11:01 11:01

Най-лесно е да говорите конкретно!

123
123
18.06.2016 10:46 10:46

А некадърните директорки на училища в града кога ще ги махнете ? Всички са „тотални специалиски по селскостопанство, земеделие, превос-пренос, бизнес, лапане на средства от града, гонене на хора от работа и други такива директорски приоритети. Пък после и злобните помощнички в пенсионна и в не пенсионна възраст! До кога ще си разиграват коня разни чалгаджийки, грубиянки и „разтурени“ жени!

Така
Така
18.06.2016 10:41 10:41

То така е най-лесно – като имате претенции вървете си. За това образованието е на тоя хал в града ни. Защото едни и същи хора си разиграват коня из целия град. Като все са хора на някой или все попадат под някаква защита. Защо трябва децата ни да ходят на училище в другия край на града през няколко опасни кръстовища. Защо няма да има занимални догодина. Как така малки деца ще учат само втора смяна целогодишно. Какви са изобщо тези простотий с великия ремонт на това училище! Не пипвали нещо с години и сега натирват децата където им падне. Без акъл са всички и в това училище, и великите експерти в РИО Хасково и простите общинари, които допускат това.

Анонимен
Анонимен
17.06.2016 21:51 21:51

Защо говорите с недомлъвки?! Кои учители? Имат ли имена? Потърсихте ли тяхната гледна точка за онова, което Ви възмущава? Стига с тази недоизказаност! В града има и други училища, нали?

Ааа
Ааа
17.06.2016 20:15 20:15

А за „специалистката“ Генева кво ще кажете – на тая мисълта й скача на 180 градуса на всяка втора дума. Тя не може последователно две изречения да върже подред. Пък тръгнала да обижда децата, че били без мозък,че не си били заслужавали оценките, че не можели да мислят. А тя в час какво работи, освен да говори странични неща хептен далече от математиката.
Кой й дава право на тая да се държи по тоя начин. И какво се очаква от такъв уж учител.

Ей, госпожо
Ей, госпожо
17.06.2016 19:52 19:52

Ей, госпожо. Мен цяла година ме залива помията на учителите от Рилски! Не бяха купища домашни, специални тетрадки – в това училище не всяка тетрадка е тетрадка, абсурдни проекти, домашни за родители и още куп неща, за които в час не е важно да се свършат. В същото време тези „златни“ учители не познават потенциала на децата си. Не знаят нито какви са им интересите, нито с какво се занимават в свободното си време, какви постижения имат, защото зад името на вяко едно изявено дете стои и името на училището. Но очевидно това няма значение в Рилски!

ema
ema
16.06.2016 7:32 7:32

Спрете се бе, хора! Защо посягате и на децата ни с гнусните си мисли и отрицателното си поведение! Нямате ни срам ни страх от Бога! Каква е тази негативна помия-ужас!

Запознат
Запознат
16.06.2016 6:44 6:44

Учителите в това училище са пълни некадърници. В час почти нищо не сваршват. Говорят надути и неразбираеми приказки, решават по една задача или дори план на урока не пишат. Всичко останало се дава за домашна. Родителите да му мислят – и като прибавиш и фактора „наши отбрани“ деца какво се получава. Ами получават се нереалистични отличници. А тези,които заслужават истинки похвали остават в страни!

1111
1111
15.06.2016 21:42 21:42

наистина са добри децата, не е нагласено, спокойно.

Ренета Станчева
Ренета Станчева
19.06.2016 18:19 18:19

Извинете, Г-не или Г-жо първи коментирал, аз съм въпросната отличничка без кавички ;). За ваша информация родителите нямат нищо общо с избора на учителите ;). Ако толкова имате против моето така да се каже „коронясване“ за отличничка може да видите резултатите ми на НВО по БЕЛ и Математика както и проявите ми по състезания ;). И да, имам самочувствието да нося тази така да се каже „титла“, понеже смятам, че съм го заслужила! Всеки един от шестима ни е заслужил това отличие с много труд и усилия! И моля, спрете да избивате комплексите си и да показвате завистта си, жалки сте. Животът е твърде кратък за толкова много злоба в душичките ви! Благодаря все пак за изказаното негативно мнение! 🙂

Back to top button