Хасково

По 2350 лв. за 17 семейства с репродуктивни проблеми

Илюстрация17 хасковски семейства с репродуктивни проблеми да получат финансиране за ин витро процедури от общината ще разгледа общинският съвет на сесията в края на месеца.
 
В общинския бюджет са заложени 40 000 лв. за финансиране на ин витро и ин виво процедури на семейства и лица, живеещи на семейни начала с репродуктивни проблеми.
 
Постъпили са 17 искания на семейства, като всички са одобрени. Те ще могат да се ползват от по 2350 лв.
 
Парите ще бъдат отпуснати директно на лечебното заведение за асистирана репродукция, посочено от заявителите, които имат подписан договор с Националния фонд Ин витро.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
майка
майка
17.06.2016 8:20 8:20

Кога тая държава ще спре да дели децата на ромчета – облагодетелствани и българчета – на които нищо не им се полага. Ромите получават по няколко вида помощи, детски по за 3 до десет деца, не плащат сметки, не се осигуряват, но живеят по добре от работещите. На ром тока не можеш да спреш, водата – хич, а да не го лекуваш – няма такава възможност! Допълнително ги развличат по най различни програми за интегрграция и цивилизоване – ама вие да сте видели, които иска за се интегрира. Що ще се интегрира, като държавата постоянно го обгрижва. Ми то всички работим, за да дундуркат ромите! Пък белите майки – те право не детски нямат. Видители като им натряскат бруто заплата ставали много богати с 2-3 над прага. И по 5 хиляди да почнете да раздавате децата ще продължат да намаляват. То не е само да го родиш. Всеки родител се лишава с готовност заради децата си. Но трябва и да е що годе здрав, за да гледа! Смотана социална справедливост!

Не само
Не само
17.06.2016 19:42 19:42

Не е само държавата – по първом са т.н. работодатели. Докато могат да съкръщават бременни от работа, да карат майки да работят извънредно, да не им разрешават да си гледат децата, когато са болни, да не спазват правата на майките нищо няма да се оправи. Щом за да отгледаш едно дете трябва да водиш борба с шефове, институции и де*илни лужители няма как да се множи този народ.

Анонимен
Анонимен
18.06.2016 11:30 11:30

Браво на общината, да даде повече такива инициативи!
Браво!
Хвала!
Чак не ми се вярва!

Back to top button