Хасково

300 учители от Хасковско на Националния събор в София

СъборБлизо 300 преподаватели от Хасковска област се включват в днешния Национален учителски събор в столичната зала „Арена Армеец“, съобщиха за Haskovo.info от Регионалния инспекторат по образованието.
 
За събитието всяко училище в региона командирова свои представители.
 
От Министерството на образованието и науката очакват над 12 000 учители от цялата страна. Съборът ще бъде открит от президента Росен Плевнелиев. Приветствие ще има кметът на София Йорданка Фандъкова. Ще бъде излъчено и видеопослание от еврокомисаря за образование, младеж, култура, спорт и многоезичие Тибор Наврачич. Вицепремиерът и образователен министър Меглена Кунева ще представи акцентите и предизвикателствата на новия Закон за предучилищното и училищното образование, който влиза в сила от 1 август.
 
Заместник-министър Диян Стаматов ще разясни основните акценти от новите държавни образователни стандарти и възможностите за квалификация на учителите. Той ще представи и възможностите, които Оперативната програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ предоставя в областта на средното образование. Зам.-министърът ще отговори на най-важните от над 2000 въпроса по реформата, които бяха получени в МОН в дните преди Събора. Учители ще споделят мнения за предстоящите промени, свързани със закона, с новите държавни образователни стандарти и с програмите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Мъглата
Мъглата
19.06.2016 10:43 10:43

Де е тая лудата катерица с безкрайните амбиции. Пак ли се е барнала в жълто, с идеята да огрее цял събор!

гост
гост
19.06.2016 10:54 10:54

Е коя е тая луда катерица дето постоянно я спрягате?

Промени
Промени
19.06.2016 14:09 14:09

А някаква промяна за учителите – пенсионери ще има ли? Пенсионирахте без време повече от половината с намалени пенсии, не че останалите са нормални де. Уж за да има за младите, но тях с лупа да ги дириш, няма и 3% да намериш. И така – нито достатъчно пари за младите, нито достойни пенсии за „старите“. Само директори и пом.директори в пенсионна възраст, дето „не спират да работят за слава, а не за пари“ са доволни. Защото законите, доколкото ги има, важат само за простосмъртните. В случая ги има, но началниците си правят оглушки. Нали в тях е ножа и сиренето също, защо да си прекратяват сами царуването. Ей, няма наяждане на власт и пари. Неповторима кадърност!:) Защо толкова се натискат на тези столове, като техните пенсии нямат нищо общо с тези на обикновените учители.Това никъде в нормалния свят го няма. Промени истински са нужни! Дано ги дочакаме, защото май младите не вярват и бягат.

Анонимен
Анонимен
19.06.2016 21:47 21:47

Промени трябва да има и това да започне от смяна на директорите. Някой от тях се превърнаха във феодали. Създават напрежение и не здравословна среда в училище а това трябва да спре. РИО ти си на ход!

ЦАФЕ
ЦАФЕ
20.06.2016 8:45 8:45

ПРОДЪЛЖАВАТ АБСУРДИТЕ С ТЕЗ УВЕЛИЧЕНИЯ-НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ УЧЕНИЦИТЕ ИМАТ ДОБРИ ОЦЕНКИ-ТО СЕ ВИДЯ ДЕ КОЛКО СА ДОБРИ-ХИЛЯДИ ДВОЙКИ И ПАК УВЕЛИЧЕНИЯ НА ЗАПЛАТИ-ДОКАТО НЕ СЕ ОБВЪРЖЕ ЗАПЛАТАТА С РЕЗУЛТАТИТЕ НЯМА ДА СЕ ОПРАВЯТ НЕЩАТА-УВЕЛИЧЕНИЕТО Е РЕЗУЛТАТ ОТ АМБИЦИИТЕ НА ЕДНА ЖЕНА С ФАМИЛИЯ ПРЪМОВА А СЕГА МИНИСТЪР НА ОБРАЗОВАНИЕТО-СМЕШНО И ТЪЖНО!

Дуплика
Дуплика
20.06.2016 16:29 16:29

Не бой се Баце. В града има друга по-амбициозна от нея. От две години се подвизава като директор на школо,ама още е чисто боса горката – е капацитета и толкова. Та тя също ходи на събор, че от първо лице да разучи почвата. Така че очаквайте включване скоро и от МОН! Тогава ще ви „запари“ от реформата. Колкото до обвързването на учителските заплати с резултати – като почнат кратуните да проявяват интелект, тогава може да се говори за обвързване. Или може би като цъфнат налъмите!

Пази боже сляпо да прогледни
Пази боже сляпо да прогледни
20.06.2016 16:45 16:45

Тия от РИО са пълни безхаберници – да не мислите, че не знаят какви ги творят директорките селянки! Ама нали получават ежеседмично скъпи подаръци, почерпки по заведения и извън заведения, талони за паркиране, „съдействие“ за проблеми тук и там, и всякакви подобни. Разбира се, че няма да виждат нищо нередно! Какъв морал очаквате от хора, които са все в инспектората – и при Златева и при Панайотов. Мислите ли, че при едната не са и роболепничили и превъзнасяли, а при други не злословят за предната и не я кълнат. Тези мижави експертчета не мислят за нищо друго, освен за собе си. Дреми им за образованието. Затова и дадоха последния конк*рс на оная Бясната! Измъчи се тя горката от „четене“ докато успее да си го „спечели“. Как да не почерпи жената с бонбони!

Back to top button