Регион

И Стамболово се присъедини към водната асоциация

СесияОбщинският съвет на Стамболово гласува за присъединяването на ВиК-Стамболово към Асоциация по ВиК Хасково.

СесияРешението бе взето след като областният управител Станислав Дечев разясни на съветниците спорните моменти от този акт. В работата на сесията участва и „Областният управител за един ден“ Гергана Стаменова.

„Няма да се съкращават хората, които сега работят във ВиК-Стамболово, работните места ще се запазят, възможно е и да се увеличат, защото районът ще се увеличи“, увери Дечев. Цената на водата в общината няма да се повиши над социално определения праг, няма да има шоково поскъпване, категоричен бе Дечев. Той обясни на съветниците от Стамболово, че с влизането в Асоциация ВиК Хасково ще стане възможно използването на европейски средства от ОП „Околна среда“ и от Програмата за развитие на селските райони.

С тях ще се подменя подземната инфраструктура, ще се инвестира в качеството на водата и на услугата не само на територията на община Стамболово, но и в цялата област Хасково. Решението за присъединяване бе взето с 12 гласа „за“ и три „против“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button