Хасково

Беливанов и Консулов заминаха на официално посещение във Франция

Кметът на Хасково Добри Беливанов замина на официално посещение във френския град Шатион-сюр-Ендр по покана на кмета на града Мишел Хетрой, съобщават от пресслужбата на кметството.


Заедно с кмета е и 10-членна делегация. В групата са заместник-кметът Евгени Консулов, директорът на Туристическия информационен център Катя Гагова, шест танцьори от ансамбъл „ „Хасково“, придружител на децата и преводач.

Шатион-сюр-Ендр е град побратимен с Хасково. Делегацията ще вземе учасие във фестивал на Европейските градове. Поканени са още участници от Германия, Белгия, Испания, Франция, Гърция, Унгария, Италия, Латвия, Холандия, Полша, Полтугалия, Чехия, Румъния, Великобритания, Словакия, Словения и Русия.

За 14 юли – Националният празник на Франция е предвидено дефиле на участниците в тържествата, концерти, спектакли на открито.

На 15 юли делегацията ще участва в Конферениця за ЕС в град Лош. А в град Бюзансе ще се проведат кръгла маса по икономика, където ще участва заместник-кметът Евгени Консулов и кръгла маса по туризъм, където Хасково ще представи Катя Гагова.

На 16 юли домакините организират Европейско село. В тази инициатива ще има организиран базар, на който всички страни участнички могат да се представят. Там ще бъде поредната изява на танцьорите от ансамбъл „Хасково“. Община Хасково ще представи на щанда си местни производители: продукти от гъши дроб, млечни продукти, колбаси и вино.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Посланников
Посланников
13.07.2016 16:05 16:05

изтърваха Европейското…

КМЕТЕ ,КМЕТЕ
КМЕТЕ ,КМЕТЕ
13.07.2016 19:39 19:39

КМЕТЕ. КМЕТЕ
ЕЛЕМЕНТАРНО ПРОСТО Е ДА МАХНЕШ дървените КЪЩИЧКИ на центъра на Хасково– че вече се РАЗКОВАХА,и повредиха.(От ФЕВРУАРИ 2016-до сега ги държиш…..)…..АМА МАЛКО акъл се иска за тази работа……НАЛИ???????????Старият кмет Г.Иванов

има ли значение
има ли значение
29.07.2016 12:58 12:58
Отговор до  КМЕТЕ ,КМЕТЕ

Найлони ли предпочитате, мрънкащи и недоволни от себе си жалки хорица???Какво ви пречат и най-вече на кого тези къщички???

Back to top button