Регион

Късо в соларен парк сред причините за големия пожар, гаси и хеликоптер

Пожарът край харманлийските села Изворово и Дрипчево, както и любимешкото Оряхово вече не застрашава населени места, но все още не може да бъде овладян напълно, съобщават от областна администрация.

Както Haskovo.info писа огнището е на площ между 40 и 45 000 декара. Пристигна противопожарният хеликоптер от авиобазата в Крумово, който до 11,30 часа направи 3 облитания.
Започват работа и двете верижни машини от „Марица Изток“, които ще правят просеки в гората, за да ограничат пътя на огъня към село Чеперово.

Разгоряла се е огнището край село Оряхово, но то засега е под контрол. На този фронт по настояване на областния управител Станислав Дечев е пратена специализираната група от 30 военни от хасковското поделение 52 740, редом с пожарникари, лесничеи и доброволци.

Пожар

Органите на реда от снощи разпитват собственици на пасища в засегнатата от пожара територия. На място е директорът на областната дирекция на полицията гл. комисар Ангел Цанков. Една от версиите за южния фронт на пожара е свързана с предполагаема авария във фотоволтаичен парк край село Оряхово, който също е пострадал от огъня.

Община Харманли е осигурила вода, храна и медицинска помощ на жителите на село Изворово, както и на пожарните екипи на място.

От МВР уточняват, че в ликвидирането на бедствието са съсредоточени 19 пожарни на РДПБЗН –Хасково, Смолян, Пазарджик и София. В помощ на пожарникарите са осигурени два булдозера и шест джипа. В гасителните действия участват военни, горски и доброволци от местното население. С цел осигуряване на пожарната безопасност в градовете Харманли и Любимец са предислоцирани два пожарни автомобила от Ямбол и Кърджали.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
W
W
21.08.2016 13:37 13:37

Ujqs

Д
Д
21.08.2016 14:36 14:36

Мда

Анонимен
Анонимен
21.08.2016 15:03 15:03

На кой е този „парк“пишете му името не го крийте,като опъне паричките от застраховката да му се приберат за компенсация на хората.Не са наядоха,не са напиха,не са накрадоха.Гадове,язък си на бедният народец…

Back to top button