Хасково

Изложби и безплатни музеи за Европейските дни на наследството в Хасково

Община Хасково се включва в инициативата “Европейските дни на наследството”, съобщават от пресслужбата на кметството.

В тази връзка ще бъдат посветени събития от културния календар. Програмата включва представяне на изложбите: „Хасково през погледа на местните творци“ в Градска Художествена галерия „Атанас Шаренков“, изложба на Дружеството на хасковските художници и творци в Художествена галерия „Форум и „Занаятите в Хасково от края на 19 и началото на 20 век“ в Регионална библиотека „Христо Смирненски“. На 6 септември от 10 ч. в Регионален исторически музей – Хасково ще бъде открита обновената археологическа експозиция.

В периода на официалното провеждане на Европейските дни на наследството, от 15 до 18 септември, жителите и гостите на града ще имат свободен достъп до експозициите в Регионален исторически музей и Музеен център „Тракийско изкуство в Източните Родопи“ в с. Александрово.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button