Хасково

Още две седмици плащаме данъци без лихва

Данъци След 2 седмици изтича срокът, в който данъка, вписан в годишните декларации за доходи от миналата година, може да се плати без лихва. 16 април беше последният ден за данъчните декларации на физическите лица, а периода за внасяне на дължимия налог е 30 дни от датата на подаването им. 

Данъкът може да се плати по 3 начина: с банков превод от произволно избрана банка в страната, с пощенски запис или по интернет с дебитна карта, припомниха от НАП. 

При плащане по банков път се попълва преводно нареждане, в което задължително се вписват периода, за който се отнася плащането, код за вид плащане (111213),  трите имена и ЕГН на задълженото лице, както и основанието за плащане, входящия номер и датата на декларацията. Данъчното законодателство приема за дата на плащане тази, на която парите постъпят по сметката на НАП. Ето защо се препоръчва банковия превод да бъде направен поне 3 дни преди изтичането на 30 дневния срок, за да се избегне евентуално закъснение.

За издължаване по интернет са необходими регистрации в сайтовете на E-pay (www.Epay.bg) и на Националната агенция за приходите (www.nap.bg).

Възможно е данъкът върху доходите да бъде платен  и с пощенски запис, който се изпраща до териториалната дирекция на НАП по постоянен адрес на физическото лице (ако сте от Хасково или региона – до ТД Хасково). В него непременно се вписват IBAN сметката на НАП и BIC номер на банката,  отново кода за вид плащане (111213), трите имена и ЕГН на задълженото лице, както и основанието за плащане и входящия номер и датата на декларацията.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button