Хасково

ВиК – Осигурител на годината

Пари За втора поредна година димитровградският завод за цимент „Вулкан” и хасковското дружество „ВиК” спечелиха големите отличия за „Данъкоплатец №1” и „Осигурител №1” сред водещите и най-коректни клиенти на Териториалната дирекция на НАП. 

Наградите – плакет и грамоти бяха връчени на церемония в присъствието на губернатора на област Хасково г-жа Райна Йовчева, директора на дирекция „Обжалване и управление на изпълнението” в Пловдив към Националната агенция за приходите Георги Търновалийски, кметове и заместник кметове на общини, и представители на бизнеса с най-голям принос към бюджета. Домакини на събитието бяха вестник „Хасковска Марица” и Териториалната дирекция на НАП.

Почти 10 милиона лева преки данъци и осигуровки са внесли през миналата година всички 13 фирми, номинирани от НАП в трите категории „данъкоплатец – юридическо лице”, „данъкоплатец – едноличен търговец/ физическо лице” и „осигурител”. Още 5 милиона лева същите фирми са добавили в хазната от ДДС. Косвените данъци обаче – ДДС и акциз бяха изключени от класацията, защото тежестта от тях пада върху крайния потребител, а фирмите са само посредник- вносител в бюджета.

Много от номинираните бяха вече познати имена в този традиционен конкурс. Шест от тях са нови в класацията на Териториалната дирекция. „Това със сигурност е резултат от свободната среда, в която бизнеса се развива и успява в една конкурентна битка”, коментира директорът на приходната администрация в Хасково Илчо Илчев.

В отделна класация на в-к „Хасковска Марица” връчи награди за разкрити работни места и направени инвестиции в региона.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button