Хасково

Набират средства за строежа на църквата в „Орфей“

Църковното настоятелство при храм „Св. Иван Рилски“ в хасковския кв. „Орфей“ продължава кампанията по набиране на средства за довършването на храма.

Междувременно стана ясно, че народният представител Евгения Ангелова внесе по сметката на настоятелството дарение от 3300 лв.

Средствата са за строежа на църквата, който бе спрян за повече от 15 г. В началото на тази година Ангелова инициира изваждането на старите документи за храма от архивите и сформиране на ново църковно настоятелство с председател отец Никола Николов.

Заедно с архитект Нина Танчева проведоха две срещи за съгласуване на актуализираните планове за строежа с Пловдивския Митрополит Николай, който на празника на Хасково официално одобри проекта.

Окомплектованата документация беше внесена в общината и преди ден кметът Добри Беливанов връчи разрешително за строеж на председателя на църковното настоятелство. Митрополит Николай отслужи молебен за възстановяването на строежа.

Евгения Ангелова, която е и член на настоятелството на храма заяви, че това е само първото дарение от нейна страна и ще продължи да съдейства за завършването на църквата. „Приемам това начинание за своя лична кауза. Довършването на храма в най-големия квартал в Хасково винаги е било и тема в срещите ми с живеещите там. Когато я построим, тази църква ще бъде най-голямата в Хасково. Имаме дълъг път да извървим и призовавам всички хасковлии да се включат и да помогнат както и с каквото могат”.

Ангелова припомни, че православен храм не е строен в Хасково от повече от 100 г. Тя благодари на всички дарители до сега с помощта, на които са направени основите и част от стените на храма.

Нови дарители вече са заявили желание да предоставят строителни материали. Банковата сметка за набиране на средства е BG90 UNCR 7000 1522 6368 41.

Още през май народният представител Делян Добрев помоли гостите на своя рожден ден вместо да му носят подаръци да дарят суми за църквата „Св. Иван Рилски“, средствата вече са в сметката на настоятелството.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
гражданин
гражданин
29.10.2016 18:15 18:15

Мерси, ГЕРП, да ви дарят орфейските цигани-те нали са убедени гербаджии и набожни християни.

Анонимен
Анонимен
29.10.2016 19:26 19:26

Ще повърна от поръчкови материали

Само питам
Само питам
29.10.2016 21:00 21:00

Беливанката колко ще дари?

Анонимен
Анонимен
30.10.2016 12:39 12:39

Досадни сте с това парадиране кой какво дарил, Евгения като е толкова загрижена нека бъде и малко смирена, а не да натрапва на всички дарението си!

Back to top button