Хасково

Мъж припадна на улицата, 200 в Спешното за 3 дни

Младеж на възраст между 25 и 30 години припадна около обяд днес. Инцидентът стана на бул. „България“ в Хасково. 

Момчето е доставчик на авточасти. На излизане от магазин, от който е взел поръчка за доставка, пострадалият е изгубил равновесие и паднал по лице.

Дошлият на място екип на „Спешна помощ“ прегледа момчето и го откара в болницата. Причината за случилото се днес вероятно е хипертонична криза.

200 души са потърсили помощ след хипертонични кризи през почивните дни в Спешното отделение на МБАЛ хасково, съобщи за Haskovo.info пресаташето на болницата Ваня Иванова. Още 5 пациенти с инсулт са минали през лечебното заведение от петък до сега.

Настъпването на кризата може да бъде предизвикано от остро нервно пренапрежение, отрицателни емоции, метеорологични фактори и други причини, казват специалистите. При бързо покачване на артериалното налягане болният се оплаква от силно главоболие в тилната, теменната или челната област на главата, което се съпровожда от тежест и повръщане, разстройство на зрението и обща слабост. В такива случаи трябва незабавно да се извика лекар и да се осигури на болния пълно спокойствие на легло.

Инцидент Инцидент

 Снимки: Георги Даскалов

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button