Любопитно

Хор „Орфей“ пя с рояла на акад. Петко Стайнов

След като преди месец хор „Орфей“ пя под акомпанимента на рояла на Хилда Казасян, този уикенд певците се радваха на възможността да се представят и със съпровод на рояла на композитора акд. Петко Стайнов.

Този шанс орфейци получиха при участието си в Първи национален хоров празник „120 години Петко Стайнов“, който се проведе в Казанлък. Събитието бе организирано от община Казанлък, фондация „Акад. Петко Стайнов“, читалище „Искра“ – Казанлък и Смесен хор „Акад. Петко Стайнов“ – Казанлък. Концертите се състояха в историчеки музей „Искра“, където се пази и рояла на големия български композитор.

Освен хорът от Хасково участваха и състави от Свищов, Стара Загора, Пловдив, Варна, София, Шумен, Павел баня и Казанлък.

„Орфей“ се представи с репертоар, включващ песни от български, руски, американски, италиански и френски композитори. За своето участие хорът получи грамота и покана за участие в следващото издание на празника.

Хор

Сега певците и техните ръководители продължават с натоварената си концертна програма.

Малките орфейци ще открият коледния фестивал в Хасково на 16 декември, а по-големите певци от концертната, младежката и женската формации ще се включат в концертите на 17 декември. За всички тях е участието и в концерта „Песни край елхата“ на 18 декември на площада в Хасково. Сценичният маратон ще приключи на 22 декември с концерт на Младежки център.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button