Регион

20 харманлийци положителни за бруцелоза

Бруцелоза 20 души са заразени с рядката животинска болест бруцелоза в Харманли, съобщава Фокус. През този месец 121 бяха изследвани за бруцелоза в града, след като болестта избухна сред стадо кози. 20 от пробите са били ясно положителни, а три са били съмнителни, заяви директорът на Регионалната инспекция по опазване и контрол на общественото здраве в Хасково д-р Делчо Янев.  

Haskovo.info припомня, че четирима жители на село Вълче поле дадоха положителни проби за бруцелоза без да проявят симптомите на болестта. Вчера беше обявено, че 62-годишен харманлиец, болен от бруцелоза, е настанен в болница в София. 

Болестта трудно се разпознава, тъй като първичните симптоми наподобяват тези на настинката. Хората могат да се заразят при консумиране на месо, мляко или сирене от заразени овце и кози. Заболяването може да бъде фатално, но не се пренася от хората.  

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button