Хасково

137 наказателни постановления за месец от НАП

НАП Хасково137 наказателни постановления, издадени от НАП-Хасково заради неспазване на данъчни и осигурителни закони, са влезли в сила през месец ноември, съобщиха за Haskovo.info от агенцията. Наложените парични санкции по тях са в размер на 15 538 лева, като 11 472 лева от тях са вече внесени. 

2 търговски обекта са запечатани от органите по приходи през миналия месец, а впоследствие, след заплащане на наложените им глоби от по 200 лева, отново пуснати в действие.

169 са актовете за установени административни нарушения. Болшинството от тях – 133 са по осигурителното законодателство заради не подаване на информация от фирмите за осигуряваните от тях лица и не внасяне в срок на задължителните осигурителни суми. При последната такава акция по съблюдаване Кодекса за социално осигуряване и Закона за здравно осигуряване, НАП-Хасково констатира нарушения в 34 фирми в областта – повечето питейни заведения и кабинети за медицински услуги, и няколко шивашки цеха.

Общо 359 оперативни проверки са извършили органите по приходи през ноември. От тях 116 са в магазини за хранителни и промишлени стоки, и питейни заведения, 27 са на сергии и пазарни маси, работещи на открито, 173 са по браншове за начисляването и плащането на осигуровки.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button