Хасково

Съветниците решиха да закрият 7 училища в община Хасково

Снимка: Георги Даскалов

На сесията присъстваха шефът на РИО Иван Панайотов и ученици

Общинските съветници в Хасково решиха да закрият седемте училища в града и околните села, включени в предложението за оптимизация на училищната мрежа. Това са НУ „Христо Ботев“ и ОУ „Алеко Константинов“ в Хасково, ОУ „Св. Климент Охридски“ в кв. Болярово и училищата в селата Нова Надежда, Николово, Тракиец и Криво поле. Според решението тези учебни заведения трябва да престанат да функционират от 1 септември

Бурни дебати предизвика тази точка в дневния ред на сесията. Групата на ГЕРБ предложи гласуването да бъде отложено. Местните парламентаристи обаче не приеха този вариант.

Това е само началото, а не краят на оптимизацията на училищната мрежа, коментира кметът Георги Иванов. Той допълни, че независимо от това къде ще бъдат пренасочени децата от закритите училища общината ще направи всичко възможно да осигури транспорт.

От комисията по образованието в местния парламент съобщиха, че са водени разговори да се помогне на учителите, които остават без работа, като им бъдат предложени места в учебните заведения, които ще приемат учениците.

Промяна в предложението за закриване на Междуучилищния център по трудово- политехническо обучение направи заместник- кметът Татяна Димитрова. Съветниците решиха той да престане да съществува от 1 юли. До тогава общината ще го финансира със средства от своя резерв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button