Спорт

Свиленградски шахматисти – шампиони на България

Шах14-годишният Сашо Андреев от шахматен клуб Свиленград извоюва шампионската титла на държавното индивидуално първенство по класически шах, което се проведе в Смолян. 

Свиленградчанинът бе единственият участник, който отбеляза победи във всички изиграни партии и натрупа максималния възможен брой точки. С отличното си представяне Сашо получи право да представя България на световното първенство през ноември във Виетнам и на европейското първенство през септември в Черна Гора.

При момичетата до 12 години вицешампионка стана също състезателка на шахматния клуб в Свиленград. Това е петокласничката Ева Милева. Тя също ще участва на европейското първенство в Черна гора.

На съревнованието в Смолян свиленградският клуб реализира най-много победи и спечелени титли от всички клубове в страната.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button