Хасково

Хасково в „Нощ на диалога“ заедно с Барселона, Неапол и Атина

Етюд на доброволците от МИКЦХасково ще участва в инициативата „Нощ на диалога“ едновременно с всички страни. Средиземноморското събитие е посветено на междукултурния диалог. 

Изложба от рисунки и предмети, отразяващи севместното съжителство на различните етноси в града, ще бъде подредена днес в Дома на учителя. В 19 часа ще започне и същинското събитие под надслов „Живеем заедно“, в което ще се включат доброволци на Център Отворен свят, клуб Юнеско и МИКЦ. Те ще представят театрален етюд с български празнични традиции.

Групи от ОУ „Никола Вапцаров“ и читалище „Зора“ ще покажат турски танц и български народни песни. Етюдите „Спомени от старите ленти“ и „Макс и Мориц“ ще изпълнят най- малките възпитаници на балет „Тангра“.

„Нощта на диалога“ има за цел да свърже граждански групи, които работят за диалог и по- щирока публика, да изгради общо културно наследство на региона като кръстопът на цивилизациите, споделиха пред Haskovo.info организаторите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button