Регион

Иранец пробва да прекара над 6 кила опиум през границата

Скривалището6,130 килограма опиум е задържан рано тази сутрин на Капитан Андреево при съвместни действия на служители от ГДБОП и отдел „Наркотици“ към Митница Свиленград, съобщиха за Haskovo.info от Агенция „Митници“. 

Наркотикът е открит при щателна митническа проверка на товарен автомобил с иранска регистрация, превозващ килими от Иран за Германия. Заловеният опиум, разпределен в четири пакета с тегло между 1010 и 1020 грама и в две пластмасови бутилки по 1030 грама, е бил укрит в един от сандъците за инструменти на камиона.

На шофьора, 55-годишен ирански гражданин, е съставен акт за митническо нарушение. По случая е образувано досъдебно производство.

Стойността на един килограм опиум варира от 20 000 до 25 000 лева в зависимост от съдържанието на морфин в него. Обикновено трафикът му е насочен към Скандинавските страни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button