Регион

Трети международен фолклорен фестивал стартира в Свиленград

СвиленградТретият международен фолклорен фестивал „Песни и танци без граници“ се открива днес в Свиленград. Над 1000 изпълнители от повече от 100 формации от България, Турция, Гърция и Украйна ще се изявят на фестивалната сцена до 8 юни. 

Очаква се сред специални гости на събитието да бъдат министърът на културата проф. Стефан Данаилов, областния управител на Хасково Райна Йовчева и народни представители от областта, съобщиха за Haskovo.info от местната администрация.

Тази година организаторите от Община Свиленград ще изненадат жителите и гостите на града с нетрадиционно откриване на фолклорния форум, което ще се състои на средновековната крепост край село Мезек. Поводът е приключилият преди няколко дни проект в областта на културата и туризма „Развитие на културното наследство на община Свиленград чрез възстановяване на крепостта в с. Мезек“.

В рамките на проекта на крепостта бяха извършени строителни, реставрационни и консервационни дейности за възстановяване първоначалния й облик. Бе изградена и съпътстваща инфраструктура. Вече действа и туристически информационен център. Край стените на крепостта гостите и участниците във фестивала ще наблюдават спектакъла “Бага-тур”, представящ характерни бойни похвати и оръжия на прабългарите, траките и славяните. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button